Važno: Za rezervisanje, molim Vas da koristite odgovarajuću formu za rezervacije ispod opisa svakog hotela ili oferte! Sve rezervacije ostvaraju se online u realnom vremenu. U rezervacionom sistemu publikovane su samo hotela sa slobodnim mestima i aktuelnim cenama. Ukoliko sistem dozvoljava da rezervisate, to znači, da je soba slobodna i rezervacija potvrđena!

Sunny Tours Ltd.
5000 Veliko Tarnovo, 8 Ilyo Voivoda Str., Bulgaria
Hotline: +359-62-590030, Fax: +359-62-677796
Sandanski
Sandanski je turističko naselje, smešten je na zapadnim nagibima Pirina, na ušće reke Sandanske Bistrice, na 225 m. nadmorskoj visini.
Poznat je po unikalnoj klimi i lekovitim mineralnim izvorima. Mediteranski uticaj čine zima meka, a jesen topla i duga. Prosečna temperatura u toku cele godine je 14,7 C.
Mineralne izvori su korišćene još u dubokoj prošlosti. Naselje datira od II v. pre nove ere, Trake su ga zvali Medius. Kasnije, Rimljani su ga zvali Dezudava, pa Sloveni u VI v. – Sveti Vrač, u čast braća Kozma i Damjan, koji su bili narodnih isceljitelja. Naziv Sandanski je grad dobio u 1947 g.
Na teritoriju grada ima 6 mineralnih izvora, čija je termomineralna voda sa temperaturom od 78 C do 81 C i opštim prosekom oko 1 400 litara/minut.
Sandanski se tokom cele godine posećuje i je poznat kao balneološki centar za lečenje hronične obolenja pluće, kožni alergije, sinusitis, bolesti bubrega, nervni bolesti i dr.
Na teritoriju od 3 340 ara u Sandanski je izgrađen unikalni gradski park sa veštaćkim jezerom, gde raste više od 200 mediteranskih biljnih vrsta. Interesantne turistima su: Arheološki muzej, Galerija slika, crkva Sv. Georgi, manastir Sv. Sv. Bezsrebrenici Kozma i Damjan, Arhitekturni kompleks sa spomenikom Spartaka i dr.
Svaku godinu se u Sandanski održava folklorni festival Pirin folk.
Mogućnost za ekskurzije: Melnik, Rilski manastir, Roženski manastir.
Izaberite kategoriju: 
 

No results found

Nema pronađenih rezultata. Molim Vas, izaberite drugu destinaciju!
1. Izaberite destinaciju:
2. Izaberite datum:
Noćenja: 

Izaberite datum dolaska i datum odlaska i vidićete cene za sobu i period smeštaja sa mogućnošćom da izabirate prema ceni!