Važno: Za rezervisanje, molim Vas da koristite odgovarajuću formu za rezervacije ispod opisa svakog hotela ili oferte! Sve rezervacije ostvaraju se online u realnom vremenu. U rezervacionom sistemu publikovane su samo hotela sa slobodnim mestima i aktuelnim cenama. Ukoliko sistem dozvoljava da rezervisate, to znači, da je soba slobodna i rezervacija potvrđena!

Sunny Tours Ltd.
5000 Veliko Tarnovo, 8 Ilyo Voivoda Str., Bulgaria
Hotline: +359-62-590030, Fax: +359-62-677796
Pleven
Grad Pleven je smešten u središnjem delu Dunavske nizije, na obe obale reke Tučeniška i Griviška. Grad ima oko 140 000 stanovnika i udaljen je 170 km. od prestonice Bugarske Sofija. Do Pleven se može stiže vozom i autobusom. Grad je važni saobrađajni i železnički centar, u koji se presičaju putne arterije od Sofije, Plovdiva, Varne i Rusa.
Pleven ima mnogovekovnu istoriju. Postao je još u tračke dobe, u oblast Kajlaka imao je naselje sa nazivom Storgozija. U XIII veka grad je bio uspostavljen i poznat kao tvrđave, a Sloveni su ga nazvali Pleven. Kada Bugarska pada pod vladevine Turaka, grad je odoleo i zbog toga je bio srušen, a većina stanovnika – pobijenih. U XVII i XVIII veka bugarsko stanovništvo se postepeno povećava. Pleven postaje centar tradicionih bugarskih zanata, a trgovina sa vunom, kožama, duvanom i domaćim životinjama prosperiruje. Zahvaljajući bogatijih Bugara su podignute škole i crkve. Tu je bugarski revulucionar Vasil Levski organizovao prvi revolucionarni komitet za pripremanje uspanaka protiv Turaka.
U vreme rata za Oslobođenje okolini grada postaju arenu bitke među Rusi i Turaka. Grad je bio pod opsade pet meseca, pa naziv Pleven dobija poznatosti u cepoj Evropi. U oblasti, gde su bile bitke su podignute spomenici, parkove, muzeji i dr.
Posle kraja rata grad postaje saobrađajni, trgovački i poljuprivredni centar. Tu ziveju različiti etnosi: Bugari, Turaka, Jermeni, Grci i Jevreji. Pošto su veči deo stanovnika hrišćani, podignuti su nekoliko crkava. Najpoznatija je Sv. Nikolaj od 1834 g. U Istorijskom muzeju se mogu proslediti istorija oblasti od Prošlosti do danas.
Omiljeno mesto stanovnika Plevena je park Kajlaka, gde ima veštaćkih jezera, mostići i lepih kutaka za odmor.
Mogućnost za ekskurzije: Gloženski manastir, Saeva dupka, Trojanski manastir.
Izaberite kategoriju: 
 

No results found

Nema pronađenih rezultata. Molim Vas, izaberite drugu destinaciju!
1. Izaberite destinaciju:
2. Izaberite datum:
Noćenja: 

Izaberite datum dolaska i datum odlaska i vidićete cene za sobu i period smeštaja sa mogućnošćom da izabirate prema ceni!