Važno: Za rezervisanje, molim Vas da koristite odgovarajuću formu za rezervacije ispod opisa svakog hotela ili oferte! Sve rezervacije ostvaraju se online u realnom vremenu. U rezervacionom sistemu publikovane su samo hotela sa slobodnim mestima i aktuelnim cenama. Ukoliko sistem dozvoljava da rezervisate, to znači, da je soba slobodna i rezervacija potvrđena!

Sunny Tours Ltd.
5000 Veliko Tarnovo, 8 Ilyo Voivoda Str., Bulgaria
Hotline: +359-62-590030, Fax: +359-62-677796
Dobrinishte
U jugoistočnom delu Razložke padine i u podnožju Pirina, na 810 m. nadmorskoj visini, nalazi se selo Dobrinište. Zaobilazuju ga tri planine – Rila, Pirin i Rodopite.
Dobrinište je bilo naseljeno još u dubokoj prošlosti, svedoćanstvo za to su pronalazenih bogatih nalazišta tračkih keramika i moneta sa dobe rimskog imperatora Nerona. U VII-XIV veka je selo bilo naselje-tvrđavu.
Interesantne su i danas crkve Sv. Sv. Petar i Pavel i Uspenije Sveta Bogorodica, koji su podignuti u XIX veka. U okolini sela se može posetiti vodopad Sv. Nikola i manastir Sv. Pantelejmon.
Zbog toplih mineralnih izvora je Dobrinište postao turističko naselje. Izvori su više od 15 i imaju temperaturu od 30 C do 43 C. Voda je slabomineralizirana i pogodna za lečenje sa popijenom. Preporučuje se pri bolesti: gastrit, čir u stomaku, kolitis, zubni karijesi, obolenja bubrega i urinarnog trakta. Za društvenim korišćenjima su dostupne banje i plivaći kompleks sa 3 otvorena mineralna bazena.
Udaljenu 11 km. od Dobriništa nalazi se turističku kućicu Goce Delčev, koja je podignuta na 1600 m. nadmorskoj visini. Otud planinskim putom ili dvosedišnim liftom može se stiže turističku kućicu Bezbog – na 2240 m. nadmorskoj visini. Okolina nudi odlični uslovi za planinski turizam i skijanje. Ima ski stazu, duga 5 m., sa 2 tegljača i lift.
U naselju ima puno hotela, počivališta i privatnih kvartira na normalne cene. Dobrinište je prelepo mesto za odmor kao u letu, tako i u zimi.
Mogućnost za ekskurzije: Dobarsko, Bansko, Rilski manastir.
Izaberite kategoriju: 
 

No results found

Nema pronađenih rezultata. Molim Vas, izaberite drugu destinaciju!
1. Izaberite destinaciju:
2. Izaberite datum:
Noćenja: 

Izaberite datum dolaska i datum odlaska i vidićete cene za sobu i period smeštaja sa mogućnošćom da izabirate prema ceni!