Važno: Za rezervisanje, molim Vas da koristite odgovarajuću formu za rezervacije ispod opisa svakog hotela ili oferte! Sve rezervacije ostvaraju se online u realnom vremenu. U rezervacionom sistemu publikovane su samo hotela sa slobodnim mestima i aktuelnim cenama. Ukoliko sistem dozvoljava da rezervisate, to znači, da je soba slobodna i rezervacija potvrđena!

Sunny Tours Ltd.
5000 Veliko Tarnovo, 8 Ilyo Voivoda Str., Bulgaria
Hotline: +359-62-590030, Fax: +359-62-677796
Byala
Na 59 km. južno od Varne nalazi se letovalište Bjala, poznato u antičkim dobama kao stara elinska kolonija, zvana Aspro. Svedočenje za to su drevne kotve od kamena, koji su nalazene na kraju. Oni, kao i nekoliko nalazenih fragmenta od grčke amfore, datiraju od VI veka pre Hrista. Oko naselja ima rimske tvrđave, u čijim ruinama su pronalazene stare grčke i rimske monete. Te eksponate se mogu videti u Demonstracijonom centru Bele stene u gradu. Od 681 g. naselje je deo prve bugarske države. Kraj morskih obala ima utvrđenje od bedema.
Danas Bjala prosperira, zahvaljajući razvoja vinoproizvodnje. Tu se proizvodi poznato vino Dimjat.
Bjala je isto i letovalište, gde se nude puno privatnih kvartira turistima. Tu ima prelepu kombinaciju od prostrane plažne ivice sa čistom svetlom peskom i listopadne šume. Te karakteristike opredeljaju grada kao mesto za punovredni morski turizam. Morska voda je čista, pošto u blizini nema industrijskih preduzeća i fabrika. To je dobar preduslov za mirni odmor i rehabilitaciju.
Grad Bjala je četvrto mesto u svetu gde su pronalazane sledi od planetnog kataklizma Zemlje, kao rezultat koga su nestale dinosaurosa. Te prirodne znamenitosti se zovu Bele stene.
Na 6 km. od Bjale se nalazi grad Obzor, koji je tokom prošlosti nazivam od Grka Heliopolis, koje znači grad sunca.
Mogućnost za ekskurzije: Kamčija, Pobitite kamani.
Izaberite kategoriju: 
 

No results found

Nema pronađenih rezultata. Molim Vas, izaberite drugu destinaciju!
1. Izaberite destinaciju:
2. Izaberite datum:
Noćenja: 

Izaberite datum dolaska i datum odlaska i vidićete cene za sobu i period smeštaja sa mogućnošćom da izabirate prema ceni!